Po pierwsze, profilaktyka! Wspierając układ odpornościowy w okresie zimowym oraz w trakcie przesilenia wiosennego wzmacniamy ochronę przed przeziębieniem, grypą czy infekcjami górnych dróg oddechowych. Dzięki temu pomagamy też w utrzymaniu naszego organizmu w dobrej kondycji.
Odporność? Naturalnie!
Po drugie, naturalne składniki!
O mocy naturalnych składników wiedziały już nasze prababcie, babcie i mamy, które swoją wiedzę przekazywały z pokolenia na pokolenie. Takie rośliny jak czarny bez, aronia, malina czy lipa miały szerokie zastosowanie, a przetwory z nich zrobione znajdowały się w każdej domowej spiżarni i stanowiły zestaw ratunkowy każdej pani domu.
Na pewien czas owoce te odeszły w zapomnienie na rzecz sztucznych preparatów witaminowych. Aktualnie ponownie wracają do łask i wzbudzają coraz większe zainteresowanie młodych mam, które chcą sięgać po naturalne składniki, by naturalnie wspierać odporność swoich bliskich. Chcąc zagwarantować rodzinie najlepsze źródło witamin i minerałów należy zwracać uwagę na pochodzenie i czystość składników diety. To wszystko może się przekładać na niską skuteczność lub nawet szkodliwość. Ponadto niektóre owoce, jak np. nieodpowiednio przetworzony czarny be nie nadaje się do spożycia. Tylko właściwe przetworzenie owoców i podanie ich w odpowiedniej formie pozwala zachować ich naturalne właściwości. Dlatego warto sięgać po preparaty odpowiednio przetworzone i przechowywane, które w swoim składzie mają ekstrakty i soki z owoców, pochodzące z pewnych i sprawdzonych źródeł.
W czym pomagają nam naturalne składniki?
Czarny bez:
- wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego
- wykazuje właściwości antyoksydacyjne (przeciwutleniające)
- dostarcza polifenoli i antocyjanów
Lipa:
- wspiera prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz górnych dróg oddechowych
- działa kojąco i relaksująco
Aronia:
- wykazuje właściwości antyoksydacyjne (przeciwutleniające).
Po trzecie, witaminy i minerały!
Codzienną dietę warto uzupełniać o witaminy i minerały, które wspomagają układ immunologiczny, wzajemnie się uzupełniają oraz wpływają na zachowanie dobrego samopoczucia. W XXI wieku posiadamy ogromną wiedzę na temat właściwości witamin, ich działania oraz możliwości. Dzięki temu wiemy, jak łączyć ze sobą witaminy i minerały tak, aby uzupełniały swoje działanie. Na układ odpornościowy korzystnie wpływają witamina C oraz cynk, które dodatkowo chronią komórki przed stresem. Z kolei witaminy z grupy B zmniejszają uczucie zmęczenia i znużenia oraz pomagają w funkcjonowaniu układu nerwowego, który w okresie jesienno-zimowym oraz w czasie przesilenia wiosennego wystawiony jest na ciężką próbę.
Po czwarte, Blu!
Seria suplementów diety BLU to skoncentrowane wsparcie dla całej rodziny w okresie zwiększonej zachorowalności na przeziębienie. Blu zawiera specjalnie przygotowany ekstrakt z owoców czarnego bzu standaryzowany na zawartość dwóch rodzajów związków flawonowych: antocyjanów i polifenoli. Dzięki nim czarny bez wykazuje wyjątkowe właściwości związane ze wspomaganiem odporności. Związki te są wchłaniane w jelicie cienkim w pełni zachowując swoje właściwości biologiczne, co przekłada się na wysoką skuteczność.
Jaka jest seria Blu?
Blu to seria trzech preparatów, które mają skład idealnie dopasowany do grupy wiekowej, a tym samym stanowią najlepsze wsparcie dla mam.
BluKid to wyjątkowa kompozycja zawierająca podwójnie standaryzowany ekstrakt z owoców czarnego bzu, witaminę C, cynk oraz bioflawonoidy cytrusowe, które w naturalny sposób wspierają układ immunologiczny. Blu Kid przeznaczony jest dla dzieci od 3. roku do 12. roku życia.
Blu Junior, to preparat dla młodzieży powyżej 12. roku życia i dorosłych, wzbogacony o sok z aronii oraz ekstrakt z kwiatu lipy.
Blu Active to suplement dla dorosłych, który w swoim składzie oprócz podwójnie standaryzowanego ekstraktu z owoców czarnego bzu, witaminy C, cynku oraz bioflawonoidów cytrusowych, posiada także ekstrakt z kwiatu lipy oraz 5 witamin z grupy B.
Zdrowie i witalność naturalnie… Blu dla całej rodziny.
Komentarze i opinie (0)