
Kleik ryżowy – od kiedy, jak zrobić, przepisy
Kleik ryżowy to rozgotowany ryż. Być może jest to opis, który nie brzmi zachęcająco.

dietetyk
Dietetyk kliniczny, absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego (studia I stopnia) oraz Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu (studia II stopnia). Obecnie doktorantka Uniwersytetu Medycznego w Poznaniu oraz właścicielka poradni dietetycznej Kobieca Strona Dietetyki. Specjalizuje się w diecie wspierającej płodność, żywieniu kobiet w ciąży oraz dietoterapii endometriozy, PCOS i choroby Hashimoto. W pracy z pacjentem łączy indywidualne podejście z Evidence Based Medicine (EBM). Na co dzień prowadzi również stronę www.kobiecastronadietetyki.pl na której, publikuje artykuły oparte na źródłach naukowych oraz proste przepisy o właściwościach przeciwzapalnych i wspierających płodność.
Jesteś lekarzem lub wykonujesz inny zawód medyczny?
Dołącz do grona naszych ekspertów
Kleik ryżowy to rozgotowany ryż. Być może jest to opis, który nie brzmi zachęcająco.
dietetyk
Sklepowe półki zalewają jogurty w kolorowych opakowaniach. Przyciągają uwagę ze względu na różne smaki i ciekawe dodatki.
dietetyk
Czy puszyste racuszki to dobry pomysł na posiłek dla dziecka? Tak, o ile zadbasz o odpowiednie składniki i sposób przygotowania.
dietetyk
Na pierwszy rzut oka naleśniki dla dzieci nie wydają się najlepszym pomysłem na smaczny, a zarazem zdrowy posiłek. Nic bardziej mylnego!
dietetyk
Twoje dziecko uwielbia gofry, ale nie możesz patrzeć na to, jak je deser z dużą ilością bitej śmietany, polewy czekoladowej i cukru? Gofry dla dzieci nie muszą tak wyglądać.
dietetyk