Zdrowe żywienie - strona 2 z 3

Artykuły - Zdrowe żywienie


Kobieta mierząca obwód talii.
Podstawowym sposobem leczenia nadwagi i otyłości jest zmiana stylu życia prowadząca do uzyskania ujemnego bilansu energetycznego. Dzięki zmianie nawyków żywieniowych na zdrowsze, obniżonej kaloryczności posiłków, a także zwiększonej aktywności fizycznej w wielu przypadkach udaje się uzyskać zmniejszenie masy ciała
  • 0.0
  • 0
  • 0

Oscypek.
W szczególnym czasie ciąży kobieta powinna ostrożnie dobierać produkty, które umieszcza w diecie. Okazuje się, że spożywanie popularnych serów, w tym oscypków, które nie zostały poddane obróbce cieplnej, może być bardzo niebezpieczne dla rozwijającego się płodu
  • 5.0
  • 1
  • 0

przelicznik miar kuchennych
Przeglądając niejeden przepis kulinarny można zauważyć, że brakuje w nich ujednoliconych miar kuchennych. Niektóre przepisy podają ilości poszczególnych produktów w gramach, inne natomiast na podstawie domowych miarek, np
  • 0.0
  • 0
  • 0